Βιοκαθαρισμοί Στρωμάτων

Τα στρώματα μας δυστυχώς φιλοξενούν ένα τεράστιο αριθμό ακάρεων και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών, υπεύθυνο για πολλές αλλεργικές και δερματικές παθήσεις, για αυτό και ο καθαρισμός στρωμάτων είναι μια διαδικασία που δεν πρέπει να παραμελούμε. Αντιθέτως πρέπει να υλοποιούμε καθαρισμό σε κάθε στρώμα μας ανά συγκεκριμένα διαστήματα, ώστε να εξασφαλίζουμε σωστή υγιεινή. 

Λόγω του μεγάλου μέρους της ζωής μας που περνάμε σε αυτό και κυρίως επειδή τα ακάρεα τρέφονται με τα νεκρά επιδερμικά κύτταρα που περνούν μέσω του ιδρώτα στα στρώματα όπου ζουν και αναπτύσσονται από 5.000 έως 15.000 ακάρεα ανά τετραγωνικό εκατοστό σε ένα στρώμα 5ετίας!

Ένας ακόμη λόγος της μεγάλης αυτής συσσώρευσης μικροοργανισμών είναι η αδυναμία συχνής πλύσης όπως άλλων ειδών π.χ. ρούχα, είδη οικιακής χρήσης κ.α. Το 90% έως 100% του πληθυσμού των ακάρεων ζουν στα στρώματα μας και ένα μεγάλο μέρος ακόμα στις μοκέτες, τα χαλιά, το σαλόνι, τις κουρτίνες και κυρίως τον καναπέ.

Για αυτό εξίσου σημαντικός είναι και ο καθαρισμός καναπέ, είναι μια ανάγκη, που πολλές φορές αμελούμε, κυρίως από άγνοια. Ίσως δεν το γνωρίζετε, αλλά ο χώρος που φέρει το μεγαλύτερο μικροβιακό φορτίο μετά την κρεβατοκάμαρα, είναι το αγαπημένο μας σαλόνι, λόγων των υλικών που συνήθως το συνθέτουν και της συνεχούς χρήσης.

Εκεί λοιπόν που καθόμαστε με φίλους ή μόνοι, βλέποντας τηλεόραση, πίνοντας το ποτό μας ή απλά περνάμε ώρες χαλάρωσης… δεν είμαστε μόνοι! Δεν το γνωρίζουμε, γιατί δυστυχώς δεν είναι κάτι το οποίο φαίνεται, όμως μοιραζόμαστε αυτές τις στιγμές με εκατομμύρια μικροοργανισμών (ακάρεα, μύκητες κ.α.), οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για πολλές από τις εποχιακές αλλεργίες, που τις πιο πολλές φορές γίνονται μόνιμες, γιατί απλά παραμένουν στον χώρο μας συνεχώς οι μικροοργανισμοί που τις προκαλούν.

Για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη ο βιο καθαρισμός των σαλονιών και των καναπέδων μας μια φορά το χρόνο, γιατί έτσι απομακρύνουμε ένα μεγάλο μικροβιακό φορτίο από το εσωτερικό του σπιτιού ή του επαγγελματικού μας χώρου.